Semakan Nombor Plat Kenderaan 2021 Online TERKINI

Semakan Nombor Plat Kenderaan 2021 Online TERKINI. Panduan buat pengguna yang ingin miliki nombor plat pendaftaran kenderaan yang unik. Apakah nombor pendaftaran kenderaan terkini tahun 2021? Untuk makluman, kini anda boleh membuat semakan nombor plat kenderaan terbaru secara online di laman web Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ). Dengan itu, anda sebagai pengguna kenderaan boleh mengetahui nombor plat yang cantik dan inginkan untuk dibeli dan dibida menerusi secara online.

Semakan Nombor Plat Kenderaan 2021 Online TERKINI

Senarai nombot plat kenderaan terkini akan dipaparkan setiap negeri dan kawasan di Malaysia. Seperti anda tahu nombor plat kenderaan yang mempunyai perubahan sangat ketara iaitu negeri Kuala Lumpur, Putrajaya, Selangor, Johor dan Pulau Pinang. Bermula tahun 2016, nombor plat kenderaan ‘V’ digunapakai untuk Wilayah Kuala Lumpur manakala ‘F’ pula untuk Wilayah Putrajaya.

Semakan Nombor Plat Kenderaan 2021 Online TERKINI

Berikut dikongsikan adalah maklumat tentang nombor plat kenderaan terkini termasuk memaparkan aplikasi semakan dan contoh nombor :

Aplikasi Semakan No Plat Terkini Online

1. Semakan nombor pendaftaran kenderaan terkini setiap negeri atau kawasan boleh dibuat menerusi laman web http://www.jpj.gov.my/web/main-site/semakan-nombor-pendaftaran-terkini

2. Klik pada butang ‘Area/state’.

3. Masukkan security code yang dipaparkan.

4. Dipaparkan nombor plat kenderaan semua negeri terkini mengikut tarikh dan masa yang diklik.

Contoh Nombor Plat Terkini

Semakan Nombor Plat Kenderaan Terkini 2018 Online

* Dikemaskini pada tarikh 15 Disember 2017

Untuk maklumat lanjut sila hubungi Pejabat JPJ atau email kepada aduan@jpj.gov.my.

BACA JUGA : Semakan Saman Trafik PDRM JPJ AES Online

Leave a Reply