Sinopsis Filem Zombitopia (2020)

Sinopsis Filem Zombitopia (2020). Anda peminat filem genre aksi dan seram? Saksikan filem baharu berjudul Zombitopia yang bakal ditayangkan di seluruh pawagam Malaysia bermula pada 13 Februari 2020 ini. Filem Zombitopia bakal dilakonkan oleh beberapa pelakon terkenal iaitu Shaheizy Sam, Bront Palarae, Elvina Mohamad, Sharifah Amani dan ramai lagi. Filem bergenre aksi/ seram ini mendapat sentuhan pengarah berbakat, MJ Woo dibawah terbitan Greenlight Pictures & Lomo Pictures. Jom lihat synopsis filem Zombitopia!

Sinopsis Filem Zombitopia (2020)

Sinopsis Filem Zombitopia (2020)

Berikut dikongsikan adalah maklumat tentang filem Zombitopia yang memaparkan tarikh tayangan, senarai pelakon dan synopsis :

Judul: ZOMBITOPIA
Tarikh Tayangan : 13 Februari 2020
Genre : Aksi / Seram
Penulis Asal : Nessa Jamal
Pengarah : MJ Woo (Woo Ming Jin)
Produksi : Greenlight Pictures & Lomo Pictures
Pelakon : Shaheizy Sam, Bront Palarae, Elvina Mohamad, Jay Iswazir, Sharifah Amani, Azman Hassan, Nur Shahidah, Ken Abdullah, Amanda Amry Ruzana Ibrahim, Idan Aedan

Senarai Pelakon Filem Zombitopia

Shaheizy Sam sebagai Zidik
Bront Palarae sebagai Dr. Rahman
Elvina Mohamad sebagai Zooey
Azman Hassan sebagai Hassan
Sharifah Amani sebagai Maya
Azman Hassan
Jay Iswazir
Ken Abdullah
Amanda Amry
Idan Aedan
Ruzana Ibrahim

SINOPSIS

Filem ini mengisahkan tentang kira-kira 15 tahun yang lalu sejenis virus telah menyerang manusia sehingga mereka yang dijangkiti bertindak ganas. Zidik (Shaheizy Sam) telah terbangun melihat kakaknya menyerang ibunya dan ayahnya telah mengorbankan diri dan Zidik berjaya melarikan diri.

Leave a Reply