Permohonan Jawatan Kosong Kastam 2018 SPA

Permohonan Jawatan Kosong Kastam 2018 SPA | Adakah anda ingin berkhidmat sebagai anggota Kastam Diraja Malaysia? Panduan buat anda yang ingin memohon jawatan kosong Kastam 2018. Menerusi makluman dari portal rasmi SPA, kini anda boleh membuat permohonan jawatan kosong Kastam tahun 2018 secara online di laman sesawang Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA). Bagi yang berkelayakan boleh mengisi kekosongan jawatan sebagai Penolong Penguasa Kastam Gred WK29.

Permohonan Jawatan Kosong Kastam 2018 SPA

Untuk pemohon yang berminat, pelaksanaan urusan pengisian jawatan kosong di Jabatan Kastam Diraja Malaysia adalah melalui pendaftaran Borang SPA8i secara online di portal rasmi SPA. Kekosongan jawatan yang ditawarkan adalah sebanyak 40 dengan 80 simpanan.

Permohonan Jawatan Kosong Kastam 2018 SPA

Berikut dikongsikan adalah maklumat penting berkaitan iklan jawatan kosong SPA terkini untuk permohonan jawatan kosong Kastam 2018 termasuk aplikasi online :

● Penolong Penguasa Kastam Gred WK29 (Jabatan Kastam Diraja Malaysia) : 40 kekosongan, 80 simpanan

● Deksripsi tugas, syarat kelayakan dan gaji : Penolong Penguasa Kastam Gred WK29

Borang Permohonan Jawatan Kosong Kastam 2018 Online

Permohonan jawatan kosong di Jabatan Kastam Diraja Malaysia adalah melalui portal SPA. Berikut adalah cara permohonan jawatan kosong pengambilan Kastam 2018 secara dalam talian (online) :

1. Permohonan perlu membuat pendaftaran pekerjaan dalam perkhidmatan awan SPA8i (Panduan permohonan boleh dirujuk di Permohonan SPA8i) atau terus layari ke laman web http://putra2.spa.gov.my/spa8new/login.jsp.

Nota Penting Permohonan Jawatan Kosong Kastam Diraja Malaysia 2018

1. Pendaftaran permohonan jawatan adalah sepanjang masa dan hanya diterima melalui online sahaja.

2. Tempoh sah laku pendaftaran calon dipendekkan daripada lima (5) tahun kepada satu (1) tahun.

3. Permohonan jawatan tanpa had dikurangkan daripada 15 jawatan sahaja.

4. Permohonan jawatan adalah terhad kepada dasar One Step Lower iaitu calon yang memiliki Ijazah hanya boleh memohon jawatan di peringkat Ijazah sahaja. Pemohon yang memiliki Ijazah dan Diploma/STPM/STAM hanya boleh memohon jawatan di peringkat Ijazah dan Diploma/STPM/STAM.

Iklan Jawatan Kosong Penolong Penguasa Kastam Gred WK29

Untuk maklumat lanjut berkaitan permohonan Penolong Penguasa Kastam WK29, sila rujuk kepada iklan di bawah ;

Permohonan Jawatan Kosong Kastam 2018 Online SPA

BACA JUGA :

Permohonan Jawatan Kosong Imigresen 2018 SPA

○ Permohonan Jawatan Kosong Polis PDRM 2018 Online

Selamat membuat Permohonan Jawatan Kosong Penolong Penguasa Kastam Gred WK29 di Jabatan Kastam Diraja Malaysia secara online dengan mendaftar pekerjaan di SPA8i. Semoga anda berjaya menempatkan diri di Jabatan Kastam Diraja Malaysia.

Leave a Reply