Sinopsis Drama Pengantin Lelaki Untuk Cik Gadis (Astro Ria)

Sinopsis Drama Pengantin Lelaki Untuk Cik Gadis (Astro Ria). Nantikan drama bersiri baharu Pengantin Lelaki Untuk Cik Gadis lakonan Nafiz Muaz sebagai Kris dan Uqasha Senrose sebagai Salsabila bakal menggantikan drama Rindu Yang Terlarang mulai DISEMBER ini. Drama ini akan bersiaran setiap hari Isnin hingga Jumaat jam 7.00 malam di slot Vaganza Astro Ria. Drama Pengantin Lelaki Untuk Cik Gadis arahan Hashim Rejab terbitan Macheall Star United Sdn Bhd turut menampilkan beberapa pelakon lain antaranya Yusuf Bahrin, Elly Mazlein, Catriona Ross dan ramai lagi. Jom baca synopsis Drama Pengantin Lelaki Untuk Cik Gadis!

Sinopsis Drama Pengantin Lelaki Untuk Cik Gadis (Astro Ria)

Sinopsis Drama Pengantin Lelaki Untuk Cik Gadis (Astro Ria)

Berikut dikongsikan adalah maklumat tentang Drama Pengantin Lelaki Untuk Cik Gadis termasuk memaparkan tarikh tayangan, senarai pelakon dan synopsis :

JUDUL: PENGANTIN LELAKI UNTUK CIK GADIS
EPISOD : 24 episod
TARIKH TAYANGAN : Disember 2019
SIARAN TV : Slot DramaVaganza (Astro Ria)
PENULIS SKRIP : Intan Zarina
PENULIS NOVEL : Aulia Aiman
PENGARAH : Hashim Rejab
PRODUKSI : Macheall Star United Sdn Bhd
PELAKON : Uqasha Senrose, Nafiz Muaz, Elly Mazlein, Yusuf Bahrin, Reza Hasbi, Mimi Ernida, Azri Iskandar, Aman Graseka, Catriona Ross, Norlia Ghani

Senarai Pelakon Drama Pengantin Lelaki Untuk Cik Gadis

Uqasha Senrose sebagai Salsabila
Nafiz Muaz sebagai Kris Al-Hadi
Elly Mazlein sebagai Yasmin
Yusuf Bahrin sebagai Khairyl
Reza Hasbi
Mimi Ernida
Aman Graseka
Catriona Ross
Norlia Ghani

SINOPSIS

Drama ini mengisahkan tentang cinta pandang pertama Kris Al-Hadi dengan gadis yang sedang menanti hari perbicaraan di mahkamah. Salsabila telah dituduh pecah amanah dan ditahan di penjara. Kris telah membantunya dan mereka mula saling jatuh cinta dengan pertemuan itu.

Namun kedatangan Yasmin, tunang kepada abangnya, Khairyl yang selalu cuba mengodanya telah menyusahkannya. Kris telah dipaksa berkahwin dengan Yasmin oleh ayahnya kerana salah faham. Apa akan terjadi seterusnya kepada Kris?

BACA JUGA : Lagu OST Drama Pengantin Lelaki Untuk Cik Gadis

Leave a Reply