Sinopsis Drama Sara Sajeeda Lakonan Tiz Zaqyah & Arslan Asad

Sinopsis Drama Sara Sajeeda Lakonan Tiz Zaqyah & Arslan Asad. Nantikan drama terbaru Sara Sajeeda yang bakal menemui penonton di TV3. Drama Sara Sajeeda akan menampilkan beberapa pelakon Malaysia bergandingan bersama pelakon Pakistan, Tiz Zaqyah, Arslan Asad Butt dan Anmol Baloch. Drama ini diarahkan oleh Eoon Suhaini dan akan disiarkan pada bulan Oktober nanti. Jangan lupa saksikan drama Sara Sajeeda setiap hari Isnin hingga Khamis mulai jam 10.00 malam di Slot Samarinda TV3.

Sinopsis Drama Sara Sajeeda (TV3)

Sinopsis Drama Sara Sajeeda Lakonan Tiz Zaqyah & Arslan Asad

Berikut dikongsikan adalah maklumat tentang Drama Sara Sajeeda termasuk memaparkan senarai pelakon, synopsis dan siaran langsung :

JUDUL : SARA SAJEEDA
EPISOD : 30 episod
TARIKH TAYANGAN : 3 Oktober 2019
SIARAN TV : Slot Samarinda TV3
PENULIS SKRIP : Syed Muhammad Taufik
PENGARAH : Eoon Shuhaini
PRODUKSI : Zeel Production Sdn Bhd
PELAKON : Tiz Zaqyah, Alizeh Shah, Arslan Asad Butt, Anmol Baloch, Fahrin Ahmad, Tasha Shila, Rita Rudaini, Aidit Noh, Datuk Yusuf Haslam, Nisho Begum, Saima Saleem, Aliha Chaudry, Isha Noor, Farhan Ali Mali, Mas Anizan

Senarai Pelakon Drama Sara Sajeeda

● Tiz Zaqyah sebagai Sara

● Arslan Asad Butt sebagai Fawaad Khan

● Anmol Baloch sebagai Sajeeda

● Hareb sebagai Mikaal

● Fahrin Ahmad

● Aidit Noh

● Tasha Shila

● Rita Rudaini

Synopsis Drama Sara Sajeeda

Menceritakan tentang Sara, seorang pensyarah di sebuah kolej swasta yang dipaksa oleh ayahnya, Ismadi untuk berkahwin dengan menantu pilihannya, Megat. Namun begitu, hubungan cinta yang terjalin selama 4 tahun antara mereka berakhir setelah Sara memutuskan hubungan itu akibat tidak tahan dengan sikap Megat yang terlalu mengikut kata-kata ayahnya tanpa mempunyai pendirian sendiri.

Fawaad, seorang jejaka dari Pakistan, pada mulanya menetap di luar negara telah kembali ke pangkuan keluarganya. Tidak lama kemudian, dia ditawarkan untuk bekerja sebagai jurutera di Malaysia. Fawaad tersepit di antara mengutamakan keluarganya yang telah lama ditinggalkan atau kerjayanya. Akhirnya, dia memilih untuk memulakan kehidupan baharu di Kuala Lumpur.

Selamat menonton drama Sara Sajeeda di Slot Samarinda TV3!

Leave a Reply