Permohonan Kolej Komuniti 2018 Online

Permohonan Kolej Komuniti 2018 Online | Adakah anda lepasan SPM tahun 2017? Anda berminat melanjutkan pengajian ke Kolej Komuniti tahun 2018? Panduan buat anda yang berminat menyambung pelajaran ke Kolej Komuniti, dimana kini anda boleh membuat Permohonan Kolej Komuniti sesi 2018 secara online di portal UPUOnline. Berikut dikongsikan adalah Permohonan Kolej Komuniti 2018 menerusi dalam talian.

Permohonan Kolej Komuniti 2018 Online

Seperti sedia maklum, pengambilan Kolej Komuniti secara lazimnya adalah pada bulan Mac, Julai dan November setiap tahun. Program pengajian ini hanya ditawarkan dalam program Sijil dan Diploma Kolej Komuniti dan Sijil Kemahiran Khas.

Permohonan Kolej Komuniti 2018 Online

Berikut dikongsikan adalah maklumat tentang permohonan Kolej Komuniti 2018 termasuk aplikasi permohonan online :

Cara Borang Permohonan Kolej Komuniti 2018 Online

A. Permohonan Melalui UPU Online

Permohonan kemasukan ke Kolej Komuniti telah dibuka bermula dari bulan Februari hingga April 2018 melalui sistem Permohonan UPU Online. Pemohon diingatkan membeli No. Pin Unik UPU terlebih dahulu di Bank Simpanan Nasional (BSN) untuk membolehkan anda  mengakses borang secara online di http://upu.mohe.gov.my/web/.

B. Melalui e-Pengambilan Kolej Komuniti

Selain sistem UPUOnline, pemohon juga boleh buat permohonan Kolej Komuniti dengan melayari di pautan Borang Online Kolej Komuniti

C. Hadir Sendiri ke Kolej Komuniti (Walk-in)

Pemohon juga boleh hadir sendiri atau walk-in ke Kolej Komuniti untuk memohon.

Semakan Tawaran Kemasukan Kolej Komuniti Online

Berikut dikongsikan cara semakan tawaran kemasukan Kolej Komuniti secara online :

1. Untuk membuat semakan keputusan Kolej Komuniti 2018 boleh dibuat secara online di https://online.jpkk.edu.my/esemakan/

2. Masukkan No. Kad Pengenalan atau ID dan klik pada butang ‘Hantar’.

3. Dipaparkan keputusan tawaran kemasukan ke Kolej Komuniti tahun 2018.

Untuk keterangan lanjut, anda boleh hubungi kami @ Kolej Komuniti HQ di talian 03-8888 2633 (waktu pejabat 8.00 pagi – 5.00 petang).

Selamat membuat permohonan Kolej Komuniti tahun 2018 secara online. Semoga anda berjaya mendapat tawaran kemasukan ke Kolej Komuniti ambilan 2018.

Leave a Reply