Sinopsis Drama Pink Smile Lakonan Fattah Amin & Sweet Qismina

Sinopsis Drama Pink Smile Lakonan Fattah Amin & Sweet Qismina. Nantikan drama bersiri terbaharu ‘Pink Smile’ lakonan Fattah Amin dan Sweet Qismina sebagai watak utama. Drama Pink Smile yang diadaptasi dari novel karya Luna Adresia akan mula bersiaran pada 31 Julai 2020 2020 setiap hari Rabu hingga Jumaat jam 9.00 malam di slot Lestary TV3. Drama ini arahan Hazreen Hakim dan Ayie Mustafa di bawah terbitan Creative Skill Solution Sdn Bhd turut menampilkan beberapa pelakon lain antaranya Syafi Tee, Afifah Nasir, Intan Najuwa, Natasya Mahyan dan ramai lagi. Jom baca synopsis Drama Pink Smile!

Sinopsis Drama Pink Smile Lakonan Fattah Amin & Sweet Qismina

Sinopsis Drama Pink Smile Lakonan Fattah Amin & Sweet Qismina

Berikut dikongsikan adalah maklumat tentang Drama Pink Smile termasuk memaparkan senarai pelakon, tarikh tayangan dan synopsis :

JUDUL : PINK SMILE
EPISOD : 20 episod
TARIKH TAYANGAN : 31 Julai 2020
WAKTU SIARAN : Rabu-Jumaat, 9:00 malam
SIARAN TV : Slot Lestary TV3
PENULIS NOVEL : Luna Adresia
PENULIS SKRIP : Ayuni Zamani
PENGARAH : Hazreen Hakim, Ayie Mustafa
PRODUKSI : Creative Skill Solution Sdn Bhd
PELAKON : Fattah Amin, Sweet Qismina, Intan Najuwa, Natasya Mahyan, Syafi Tee, Afifah Nasir, Esma Daniel, Noniswara, Izzat Mushtaq, Iswan Ismail, Farhan Asri

Senarai Pelakon Drama Pink Smile

Fattah Amin sebagai Areeq Haji Mahdi/ Kaz
Sweet Qismina sebagai Luna
Syafi Tee sebagai Iman
Afifah Nasir sebagai Melati
Intan Najuwa sebagai Rysa
Natasya Mahyan sebagai Myra
Esma Daniel sebagai Tuan Irsyad
Noniswara sebagai Puan Aminah
Iswan Ismail sebagai Syairy
Farhan Asri sebagai Epol
Izzat Mushtaq sebagai Faiz (Ari)

SINOPSIS

Drama ini mengisahkan tentang Luna (Sweet Qismina) yang selalu singgah di Duncan Coffee House kerana meminati Areeq (Fattah Amin) pemilik kedai tersebut.

Luna – Si pencinta tegar tapi hanya mampu tengok dari jauh aje setiap kali dia ke Duncan CoffeeHouse. Kaz merupakan aura beku yang mampu mencairkannya dalam lima saat. Tiap kali berada dekat dengan Kaz, Luna kena panick attack. Pengsan tak sedar dunia apabila ‘dunia’ impiannya berada dekat dengannya.

Leave a Reply