Sinopsis Drama Lara Syakila Lakonan Ben Amir, Mona Allen (Slot Selekta Prima)

Sinopsis Drama Lara Syakila Lakonan Ben Amir, Mona Allen (Slot Selekta Prima). Nantikan drama bersiri baharu Lara Syakila lakonan Ben Amir dan Mona Allen sebagai teraju utama bakal disiarkan mulai DISEMBER 2019 ini. Drama ini akan bersiaran setiap hari Isnin hingga Khamis jam 8.30 malam di slot Selekta Prima TV2. Drama Lara Syakila arahan Shahrulezad Mohameddin terbitan Radius One Sdn Bhd turut menampilkan beberapa pelakon lain antaranya Nazim Othman, Yuna Rahim, Muaz Fitri dan ramai lagi. Jom baca synopsis Drama Lara Syakila!

Sinopsis Drama Lara Syakila Lakonan Ben Amir, Mona Allen (Slot Selekta Prima)

Sinopsis Drama Lara Syakila Lakonan Ben Amir, Mona Allen (Slot Selekta Prima)

Berikut dikongsikan adalah maklumat tentang Drama Lara Syakila termasuk memaparkan tarikh tayangan, senarai pelakon dan synopsis :

JUDUL : LARA SYAKILA
EPISOD : 30 Episod
TARIKH TAYANGAN : 9 Disember 2019
WAKTU SIARAN : Isnin-Khamis, 8.30 malam
SIARAN TV : Slot Selekta Prima (TV2 RTM)
IDEA ASAL : Shahrulezad Mohameddin
PENULIS SKRIP : Tommy Loh, Puovin
PENGARAH : Nizam Zakaria
PRODUKSI : Radius One Sdn Bhd
PELAKON : Ben Amir, Mona Allen, Nazim Othman, Yuna Rahim, Muaz Fitri, Zaryyn Min, Aishah Atan, Roy Azman, Ameerul Asyraf, Hamidah Wahab, Iman Suhana

Senarai Pelakon Drama Lara Syakila

Ben Amir sebagai Fahim

Nazim Othman sebagai Adam

Mona Allen sebagai Syakila

Aishah Atan

Yuna Rahim

Iman Suhana

Muaz Fitri

Roy Azman

SINOPSIS

Drama ini mengisahkan tentang konflik kekeluargaan dan percintaan yang membabitkan Syakila seorang gadis bangsawan yang dinafikan haknya untuk bercinta dengan jejaka kampung bernama Adam. Percintaan terhalang ini telah membawa kepada peristiwa tragis sehingga Adam dipenjarakan dan Syakila dikahwinkan dengan pilihan keluarga. Apa akan terjadi kepada Syakila??

Leave a Reply