Sinopsis Drama Kerana Dia Manusia Biasa Lakonan Emma Maembong & Syukri Yahaya

Sinopsis Drama Kerana Dia Manusia Biasa Lakonan Emma Maembong & Syukri Yahaya. Nantikan drama terbaru berjudul Kerana Dia Manusia Biasa yang diadaptasi daripada novel Kerana Dia Manusia Biasa karya Wan Nur Najihah yang akan disiarkan mulai 24 Julai 2019 di slot Samarinda TV3. Menampilkan gandingan Syukri Yahaya dan Emma Maembong sebagai teraju utama. Drama 15 episod ini merupakan arahan Idora Abdul Rahman dan terbitan dibawah Global Station Sdn Bhd.

Sinopsis Drama Kerana Dia Manusia Biasa Lakonan Emma Maembong & Syukri Yahaya

Sinopsis Drama Kerana Dia Manusia Biasa Lakonan Emma Maembong & Syukri Yahaya

Berikut dikongsikan adalah maklumat tentang Drama Kerana Dia Manusia Biasa termasuk memaparkan senarai pelakon, synopsis dan siaran langsung :

JUDUL : KERANA DIA MANUSIA BIASA
EPISOD : 15 episod
TARIKH TAYANGAN : 24 Julai 2019
SIARAN TV : Slot Samarinda TV3
PENULIS NOVEL : Wan Nur Najihah
PENULIS SKRIP : Janjira, Riqmal Eng, Fajar Surya
PENGARAH : Idora Abdul Rahman
PELAKON : Syukri Yahaya, Emma Maembong, Husna Mustaffa, Sasqia Dahuri, Mimi Ernida, Zera Hariz, Afzan A.Rahman, Atikah Suhaime, Afifah Nasir, Aleza Shadan, Arash Mohd, Dhia Ly, Ku Zara Eryna

Senarai Pelakon Drama Kerana Dia Manusia Biasa

Syukri Yahaya sebagai Tengku Shamil
Emma Maembong sebagai Nurin Aira
Husna Mustaffa sebagai Nur Aisyah Ishak
Sasqia Dahuri sebagai Nora Yasmin
Mimi Ernida sebagai Suraya
Zera Hariz sebagai Najwa

Synopsis Drama Kerana Dia Manusia Biasa

Disebabkan kesilapan orang lain, Nurin Aira terpaksa menanggung fitnah dan umpatan orang luar. Pada usia yang muda, dia dengan rasa tanggungjawab memikul amanah menjaga Alia. Ditatang Alia dengan penuh kasih sayang yang bukan sedikit. Tengku Shamil Zaquan. Kepergian isterinya membawa mendung ke dalam jiwanya. Lebih menyedihkan, isterinya pergi setelah diragut insan yang tidak berperikemanusiaan.

Dalam satu insiden yang memalukan, dia dan Nurin Aira disatukan dalam satu ikatan walau dalam hati, Tengku Shamil tidak pernah terfikir untuk menduakan arwah isterinya. Nurin Aira hanya pasrah dan berkorban demi menyelamatkan Tengku Shamil daripada bergelar anak derhaka. Namun pada pandangan Tengku Shamil, Nurin Aira hanya perempuan murahan.

Selamat menonton!

Leave a Reply