Sinopsis Drama Dia Yang Ku Cinta Lakonan Sharnaaz Ahmad & Syerinie Myra

Sinopsis Drama Dia Yang Ku Cinta Lakonan Sharnaaz Ahmad & Syerinie Myra. Nantikan drama bersiri baharu Dia Yang Ku Cinta lakonan Sharnaaz Ahmad sebagai Luqman dan Syerinie Myra sebagai Cempaka Amna bakal menggantikan drama Sara Sajeeda mulai NOVEMBER ini. Drama ini akan bersiaran setiap hari Isnin hingga Khamis jam 10.00 malam di slot Samarinda TV3. Drama Dia Yang Ku Cinta arahan Along Kamaludin turut menampilkan beberapa pelakon lain antaranya Sharnaaz Ahmad, Syerinie Myra, Luqman Hafidz dan ramai lagi. Jom baca synopsis Drama Dia Yang Ku Cinta!

Sinopsis Drama Dia Yang Ku Cinta Lakonan Sharnaaz Ahmad & Syerinie Myra

Sinopsis Drama Dia Yang Ku Cinta Lakonan Sharnaaz Ahmad & Syerinie Myra

Berikut dikongsikan adalah maklumat tentang Drama Dia Yang Ku Cinta termasuk memaparkan tarikh tayangan, senarai pelakon dan synopsis :

EPISOD : 15 episod
TARIKH TAYANGAN : November 2019
SIARAN TV : Slot Samarinda TV3
PENULIS SKRIP : Fatin Nabila & Indah Hairani
PENGARAH : Along Kamaludin
PRODUKSI : A.Aida Production
PELAKON : Sharnaaz Ahmad, Syerinie Myra, Luqman Hafidz, Shah Rezza, Catriona Ross, Siti Khadijah Halim, Riena Diana, Afieq Shazwan, Jovi Heng, Watie Sadali, Ruminah Sidek, Zila Bakarin, Izzy Reef, Qistina Raisah

Senarai Pelakon Drama Dia Yang Ku Cinta

Sharnaaz Ahmad sebagai Luqman
Syerinie Myra sebagai Cempaka Amna
Luqman Hafidz sebagai Hafiz Andrew
Siti Khadijah Halim sebagai Lara Andrew
Catriona Ross sebagai Mahanna

SINOPSIS

Dalam drama ini mengisahkan tentang Cempaka Amna (Syerinie Myra) dan adiknya Iman Idham adalah merupakan anak tiri kepada Tuan Khalid. Mereka dibawa tinggal bersama Tuan Khalid dan Puan Marhanna bila ibu kandung mereka telah meninggal dunia.

Kedua anak yatim ini amat dibenci oleh Puan Mahanna dan mereka kerap diseksa dan dimaki hamun walau mereka hanya melakukan kesalahan kecil sahaja.

BACA JUGA : Biodata Syerinie Myra Pelakon Dia Yang Ku Cinta

Leave a Reply