Sinopsis Drama Cemburu Seorang Perempuan (ASTRO Ria)

Sinopsis Drama Cemburu Seorang Perempuan (ASTRO Ria). Nantikan drama terbaru berjudul Cemburu Seorang Perempuan yang diadaptasi daripada novel Cemburu Seorang Perempuan karya Siti Hazneza. Drama ini akan mula bersiaran pada 29 Oktober setiap hari Isnin hingga Jumaat jam 7 malam di saluran Astro Ria dan Ria HD. Drama Cemburu Seorang Perempuan membintangi beberapa pelakon hebat antaranya seperti Amar Baharin, Amyra Rosli dan Emma Maembong sebagai peneraju utama. Drama yang berdurasi selama 20 episod ini diarahkan oleh Eyra Rahman dibawah terbitan Global Station Sdn Bhd.

Sinopsis Drama Cemburu Seorang Perempuan (ASTRO Ria)

Sinopsis Drama Cemburu Seorang Perempuan (ASTRO Ria)

Berikut dikongsikan adalah maklumat tentang Drama Cemburu Seorang Perempuan termasuk memaparkan senarai pelakon, synopsis dan siaran langsung :

JUDUL : CEMBURU SEORANG PEREMPUAN
EPISOD : 20 episod
TARIKH TAYANGAN : September 2019
WAKTU SIARAN : Isnin-Khamis, 10 malam
SIARAN TV : Astro Ria & Astro Ria HD
PENULIS NOVEL : Siti Hazneza Abdul Hamid
PENGARAH : Eyra Rahman
PRODUKSI : Global Station Sdn Bhd
PELAKON : Amar Baharin, Amyra Rosli, Emma Maembong, Bella Dowanna, Sabrina Ali, Dini Schatzmann, Fauzi Nawawi, Lisdawati, Mior Darwish, Nazrief Nazri

Senarai Pelakon Drama Cemburu Seorang Perempuan

Amar Baharin sebagai Zikri
Amyra Rosli sebagai Dhiya
Emma Maembong sebagai Emilia
Bella Dowanna sebagai Qila
Dini Schatzmann sebagai Najib
Fauzi Nawawi sebagai Sufian
Lisdawati sebagai Lea

Synopsis Drama Cemburu Seorang Perempuan

Zikri dan Dhiya berkawan rapat sejak mereka sekolah lagi. Keakrapan mereka membuatkan keluarga Zikri tidak senang kerana Dhiya dari keluarga yang tidak berada. Keluarga Zikri berpindah ke Kuala Lumpur dengan tujuan untuk memisahkan mereka.

Zikri kemudian berkahwin dengan orang yang dicintainya iaitu Emilia. Hidup mereka bahagia tetapi setelah keguguran anak pertama Emilia tidak boleh mengandung lagi.

Leave a Reply