Jadual Waktu SPM 2020 Sijil Pelajaran Malaysia

Jadual Waktu SPM 2020 Sijil Pelajaran Malaysia. Bilakah tarikh peperiksaan SPM 2020? Perhatian buat pelajar-pelajar yang bakal menduduki peperiksaan SPM, dimana jadual waktu SPM 2020 akan dikeluarkan oleh Lembaga Peperiksaan Malaysia (LPM). Dijangka tarikh rasmi peperiksaan SPM 2018 akan diumumkan di portal LPM selewat-lewatnya pada pertengahan bulan Januari 2018. Berikut dikongsikan adalah tarikh waktu peperiksaan SPM 2018 yang meliputi ujian bertulis yang memaparkan tarikh, masa dan subjek.

Jadual Waktu SPM 2018 Sijil Pelajaran Malaysia

Seperti anda tahu, Peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia adalah peperiksaan terbesar buat pelajar Menengah Atas dimana ia penentu halatuju seseorang pelajar untuk melanjutkan pengajian tinggi di peringkat Diploma, Matrikulasi, STPM dan Asasi. Selain itu terdapat banyak jawatan di sektor perkhidmatan awam yang mensyaratkan kelayakan SPM.

Jadual Waktu SPM 2020 Sijil Pelajaran Malaysia

Berikut dikongsikan adalah maklumat tentang kalendar peperiksaan SPM 2020 yang mengandungi tarikh, masa dan kod subjek. Jadual dalam masih draf dan akan dikemaskini sejurus diumumkan oleh LPM :

Semakan Keputusan Peperiksaan SPM 2020 Online 

Tarikh Waktu Peperiksaan SPM 2020/ SPM Dates 2020

○ Draf Jadual SPM 2018 : Klik Sini 

Untuk rujukan anda, jadual waktu peperiksaan SPM 2017 bermula daripada 6 November 2017 hingga 4 Disember 2017. Anda boleh rujuk jadual lengkap peperiksaan awam 2017 di Takwim Peperiksaan Awam 2017.

Amaran Peperiksaan Kepada Calon Peperiksaan SPM

Calon yang menduduki peperiksaan di dewan/bilik peperiksaan dilarang:

1. membawa masuk sebarang catatan sama ada pada pakaian atau anggota badan, nota, dokumen seperti buku, lukisan, grafik, akhbar, kamus, kertas, Jadual Waktu Peperiksaan, telefon bimbit, alat-alat komunikasi atau peranti elektronik, bekas alat tulis dan beg ke dalam dewan/bilik peperiksaan kecuali alat tambahan yang dibenarkan semasa peperiksaan.

2. menulis nota pada pakaian, anggota badan, dinding atau meja tulis di dewan/ bilik peperiksaan.

3. mendedahkan kertas peperiksaan atau/dan jawapan peperiksaan sehingga boleh dibaca oleh calon lain.

4. memberikan pertolongan, mendapatkan pertolongan, berhubung dengan orang lain di dalam atau di luar dewan/bilik peperiksaan walau dengan apa cara sekalipun yang boleh disabitkan dengan perbuatan salah laku dalam peperiksaan.

5. menukar kertas peperiksaan atau/dan jawapan peperiksaan dengan calon lain.

6. menukar tempat duduk yang telah ditetapkan tanpa kebenaran daripada Ketua Pengawas Peperiksaan.

7. menyamar atau membenarkan orang lain menyamar bagi pihak calon.

8. membuat rujukan di luar dewan/bilik peperiksaan semasa peperiksaan.

9. membawa kertas/skrip jawapan peperiksaan keluar dari dewan/bilik peperiksaan.

Download Jadual Peperiksaan SPM 2020

Untuk maklumat lanjut berkaitan arahan dan peringatan kepada calon peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia boleh memuat turun jadual draf Peperiksaan SPM 2018, sila klik Draf Waktu SPM 2018.

Selamat maju jaya dan ulangkaji bersungguh-sungguh untuk mendapatkan keputusan yang cemerlang.

Leave a Reply