Sinopsis Drama Budak Tebing (Lestary TV3)

Sinopsis Drama Budak Tebing (Lestary TV3). Nantikan drama bersiri terbaharu ‘Budak Tebing’ lakonan Adam Lee, Aedy Asyraf dan Eyka Farhana sebagai watak utama. Drama Budak Tebing akan mula bersiaran pada bulan Februari 2020 setiap hari Rabu hingga Jumaat jam 9.00 malam di slot Lestary TV3. Drama ini arahan Feroz Kader di bawah terbitan Country Universal Sdn Bhd turut menampilkan beberapa pelakon lain antaranya Bella Dowanna, Fariz Isqandar, Firdaus Ghufran, Shah Faris dan ramai lagi. Jom baca synopsis Drama Budak Tebing!

Sinopsis Drama Budak Tebing (Lestary TV3)

Sinopsis Drama Budak Tebing (Lestary TV3)

Berikut dikongsikan adalah maklumat tentang Drama Budak Tebing termasuk memaparkan senarai pelakon, tarikh tayangan dan synopsis :

JUDUL : BUDAK TEBING
TARIKH TAYANGAN : 2020
SIARAN TV : Slot Lestary TV3
IDEA ASAL : PGRs Team – Amka Ahmad
PENULIS SKRIP : PGRs Team – Janjira
PENGARAH : Feroz Kader
PRODUKSI : Country Universal Sdn Bhd
PELAKON : Adam Lee, Aedy Ashraf, Eyka Farhana, Bella Dowanna, Fariz Isqandar, Firdaus Ghufran, Shah Faris, Syazwan Zulkifly, Amyza Aznan, Alex Afian, Sabrina Ali, Zarina Zainuddin

Senarai Pelakon Drama Budak Tebing

Adam Lee sebagai Arif
Aedy Ashraf sebagai Tongki
Eyka Farhana sebagai Munira
Bella Dowanna sebagai Laura
Fariz Isqandar sebagai Yoyol
Firdaus Ghufran sebagai Talam
Syazwan Zulkifly sebagai Abang Lan
Alex Afian sebagai Kamarudin
Amyza Aznan sebagai Aida

SINOPSIS

Drama ini mengisahkan tentang Arif yang baru pulang dari menjalani hukuman di Henry Gurney atas kesilapan lampaunya. Arif merupakan seorang anak yang bijak dan menjadi kesayangan ibunya Aida, manakala adiknya Yoyol, menganggap Arif sebagai idola.

Semasa kecil, dia dan rakan-rakannya banyak menghabiskan masa di sebuah tebing di kampung mereka sehingga mendapat gelaran ‘budak tebing’.

Lagu Tema Drama Budak Tebing

Sakit – YonnyBoii ft. Zynakal

BACA JUGA : Lagu Tema Drama Budak Tebing

Leave a Reply